Trouwen in een relaxte/romantische sfeer en een leuk/liefdevol feest met de voeten in het zand, was ons idee van een fantastische trouwdag. Dus op zoek naar een geschikte strandlocatie en een babs (bijzondere ambtenaar burgerlijke stand) die bij ons past. Via de website van Gemeente Zandvoort(wij wonen in Drenthe) konden we “kennismaken” met de babsen van Zandvoort. We besloten afzonderlijk van elkaar een top 3 te maken en bij beiden stond Monique Café vetgedrukt op 1. Haar uitstraling op de foto en het leuke verhaaltje erbij, dat leek de “match” voor ons.

En dat klopte! Een gezellig kennismakingsgesprek volgde en ondanks dat Monique donderdag 6 augustus pas terug zou komen van vakantie, zei ze enthousiast ik ben jullie babs.

Vrijdag 7 augustus, bijna windstil, volop zon en 33 graden….topdrukte naar de stranden, dus Monique kwam op haar e-bike om op tijd te zijn en vroeg: “Willen jullie dat ik mijn toga aantrek?” Normaal gesproken zijn we dan van die lolbroeken die met een stalen gezicht zouden zeggen, ja natuurlijk daar staan we op. Maar we hadden het zelf zo warm, dat die lol op dat moment niet in ons opkwam en zeiden nee natuurlijk niet!

We hadden een mooie ceremonie, met aan de ene kant de aandacht voor de liefde en plechtigheid en de andere kant ook de lol die wij zo belangrijk vinden.

Monique deed haar achternaam geen eer aan, want ze dronk water. 😉 Dus volledig nuchter en met een Drents souvenirtje (krentenbol en droge worst) ging ze terug op haar e-bike.

Monique je hebt het super gedaan! Dank voor je mooie, lieve en grappige woorden.

 

Lieve groet,

Marten en Rosa